Sibiu

Concediuuuuuuuuuuuuu!!! Da, am plecat la Sibiu. 3 zile. Impreuna cu Alex, intr-o joi dimineata. Prima parte a zilei s-a desfasurat in interes de serviciu, iar apoi am profitat din plin de timpul liber. Ajunsi la cazare mult prea devreme, am rugat-o pe doamna daca ne poate ajuta cu bagajul. L-am lasat la indicatiile dansei si am pornit spre necunoscut.

Am vizitat Piata Mare si Piata Mica, am urcat in Turnul Sfatului, iar ceea ce am vazut de acolo m-a lasat fara cuvinte si m-a imbogatit spiritual. Fiind in Sibiu, ma rodea curiozitatea sa vad unde locuieste dragul nostru Presedinte. Google it, si am pornit. Nu departe de centru, pe soseaua principala se zareste o casa cu bun gust, simpla, ingrijita. Am analizat-o putin, i-am facut cateva poze si am plecat spre centru.

Super infometati, am ales sa mergem la un restaurant langa Podul Minciunilor. Pofteam dupa o salata, dar la cat baby spanac am primit in farfurie, mi-a cam pierit pofta. Al meu a optat pentru o ciorba in paine, delicioasa!

Ajunsi din nou la cazare, am spus pas oricarei actiune, iar timp de 2 ore ne-am odihnit. Apoi, am pornit din nou spre oras. Oamenii faceau ultimele pregatiri pentru ca a doua zi incepea Targul de Craciun.

Dupa cutreierat strazi frumoase, am ajuns la un market. Bere, cipsuri, prajituri, Kinder si seara se putea incheia.

A doua zi, am inceput cu vizita la Zoo. O minunatie, soare, nici prea cald, nici prea frig..ce sa mai, toate animalele au profitat de vremea buna si le-am gasit dormind care pe unde. Am incercat sa le trezim, dar in zadar. Doar maimutele ce erau mai energice si mai jucause. De la Zoo, am pornit spre Muzeul Astra. Nu-ti ajung 4 ore sa il vizitezi, ia-ti o zi din calendar si relaxeaza-te departe de tehnologie si agitatie. E hrana pentru suflet locul acela. Fiecare cuptor, gard, poarta, prispa, era speciala in felul ei. Fiecare gospodarie ascundea o poveste frumoasa si in acelasi timp tacuta intr-un basm de mult apus..

Ajunsi inapoi in oras, al meu m-a purtat pana la gara, sa vedem expozitia de locomotive. Infrigurati si infometati ne-am hotarat sa luam cina in oras. Fara sa mai stam pe ganduri, am optat pentru restaurantul „La Turn”. Nimic de reprosat, gazde primitoare si dragute, mancarea foarte buna, iar vinul excelent.

Sibiu, multumim pentru tot ce ne-ai oferit!

 

 

 

 

 


Lasă un comentariu